Vírivka alebo bazén?

11. 01. 2023, 14:43

Plánujete si zaobstarať vírivku alebo bazén na záhradu a nedokážete sa rozhodnúť, čo je pre vás lepšie. V tomto článku sa pozrieme a to, čo vám môže pomôcť pri výbere. Samozrejme obe varianty majú svoje výhody a sú určené na trochu iné používanie.

Na čo je dobrá vírivka?
Jej najväčšou výhodou je, že je relatívne malá, a tak sa zmestí takmer kamkoľvek. Nie je potrebná žiadna veľká stavebná pripravenosť. Vírivke stačí akákoľvek rovná spevnená plocha (záhrada, terasa, zimná záhrada, balkón.), potom el. kábel podľa požiadaviek a je to.

Vírivku môžete používať celoročne aj v exteriéri, samozrejme je nutné mať kvalitnú izoláciu a značkovú riadiacu jednotku, aby vás dané využívanie stálo čo najmenej peňazí. Môžete ju využívať 24 hodín denne, 7 dní v týždni, 365 dní v roku.

Ďalšou výhodou je, že vírivka dokáže poskytnúť naozaj kvalitnú masáž, vírivky od nás zaručene. Takže neslúži iba na relaxáciu a uvoľnenie, ale má blahodárne účinky pre Vaše telo a myseľ. Dopriať si kvalitnú masáž celého tela po športe alebo náročnom dni v práci je naozaj veľká výhoda. A nemusíte kvôli tomu behať do komerčného wellness štúdia, ale môžete si užiť pohodu a uvoľnenie pri sebe doma.

Ďalšou výhodou je využitie Chromoterapie (terapia farieb), Aromaterapia (terapia vôňami), Hydroterapia (terapia vodou) či Muzikoterapia (terapia hudbou). Aj toto všetko vám môže kvalitná vírivka ponúknuť.

Jedinou nevýhodou je, že si vo vírivke nezaplávate.

Na čo je dobrý bazén?
Ak si chcete naozaj zaplávať, tak je ideálny bazén a pokojne aj s protiprúdom. Väčšina ľudí má spojené užívanie bazéna s letom a deťmi, ktoré sa vyšantia asi najviac.

Pre bazén už je väčšinou potrebné riešiť stavebnú pripravenosť. Kam bazén umiestnime, budeme ho chcieť zapustiť? A potom zastrešenie bazéna, aby sa doba využívania čo najviac predĺžila. Na umiestnenie je väčšinou potrebný aj žeriav.

Bazén je naozaj iba sezónnou záležitosťou a odvíja sa od počasia. Pokiaľ nám nepraje, tak sa nikomu do chladného bazéna nechce. Potom je teda potrebné riešiť vykurovanie, čo sú ďalšie náklady.

Spojením bazéna a vírivky vznikne Swim Spa
Skvelým variantom je Swim Spa, čiže bazén s protiprúdom v spojení s vírivkou. Môžete si zvoliť menšie modely, kde sú iba plávacia časť a 2 miesta na masírovanie. Po náročnom plávaní s protiprúdom ľahko využijete masáže na uvoľnenie tela. Samozrejme si môžete nastaviť, koľko stupňov bude mať voda.

Ideálnou voľbou je Swim Spa SR 853. Patrí síce medzi menšie jednokomorové modely, ale je vysoko kvalitné a za skvelú cenu.

Dvojkomorová Swim Spa má vírivku a bazén oddelene. Máte teda možnosť využívať vírivku alebo bazén. Teplotu si volíte pri každej časti a zvlášť ju tiež ovládate (aspoň tak je to pri kvalitných modeloch). Dobrý príkladom je naša Swim Spa SR 850. Po náročnom plávaní ľahko môžete prejsť do vyhriatej vírivky a premasírovať a uvoľniť celé unavené telo.

Swim Spa je možné používať celoročne. Elektrická náročnosť je však vyššia, než u klasickej vírivky Ohrievate oveľa viac vody, ale môžete sa rozhodnúť, že Swim Spa necháte v zimnom období zazimovať a budete využívať iba vírivku.


Tento e-shop využíva cookies a bez ich použitia nie je schopný fungovať. Nesúhlasím s požívaním cookies na tomto e-shope (zobrazí sa prázdna stránka).