Ako vybrať vírivku?

12. 01. 2023, 09:00

Obstaranie vírivého bazéna, alebo vírivky, často nebýva jednoduchou záležitosťou, či už z hľadiska dostupných variantov, tak z hľadiska ceny. Je preto potrebné si položiť množstvo otázok a zvážiť odpovede.

Niektoré z nich sme sa preto rozhodli umiestniť priamo priamo do nášho blogu.

Použité materiály
Základným pravidlom pre dobrú vírivku je použitie tých najlepších materiálov a od známych výrobcov s mnohoročnými skúsenosťami.

Dôležité je teda si zistiť, z akého materiálu je daná vírivka vyrobená, aký je použitý akryl, a samozrejme ovládacia a riadiaca jednotka, ktorá je srdcom aj mozgom celej vírivej vane. To tiež tvorí veľkú časť ceny. Zistite si, či nie sú ďalšie príplatky za použitie práve týchto materiálov a značiek.

U nás to sú komponenty značiek Aristech Acrylic a Balboa, svetoznáme americké značky 1. kvality.

Kde bude vírivka umiestnená?
Vírivka sa umiestňuje von alebo do vnútorných priestorov vášho domu. Pokiaľ bude vírivka umiestnená vo vnútri, je potrebné mať dostatočne veľký prístup (dvere, okno), aby ste mohli vírivku dostať dovnútra.

Je tiež dôležité vedieť, akú má vírivka izoláciu a či je vhodná aj na celoročné využitie vonku. Izolácia nielen bráni zamrznutiu, ale predovšetkým šetrí Vaše náklady na spotrebu energie. Zistite si teda, akou izoláciou je vírivka vybavená a či je už v cene alebo za ďalší príplatok.

Čo vírivka potrebuje?
Vírivka sa umiestňuje na spevnený a rovný povrch, ako je napríklad zámková dlažba, betónová doska a pod. Na pripojenie je potrebný el.kábel podľa požiadaviek každej vírivky (280 V, 380/400 V). Na napúšťanie aj vypúšťanie vírivej vane je potrebná iba záhradná hadica.

Kto bude vírivku využívať?
Ďalšou dôležitou otázkou je, koľko osôb bude vírivku využívať. Ak ste iba dvaja, môžete premýšľať o menšej vírivke iba pre 2-3 osoby. Ale berte na vedomie, že aj vírivky pre 5 osôb môžu využívať iba 2 osoby. Každé lehátko či sedátko masíruje inú časť tela, takže je dobré vystriedať všetky lehátka aj sedátka.

Pokiaľ si však zaobstaráte malú vírivku a príde návšteva: deti, vnúčatá a pod., vírivka je hneď malá.

Prehliadka, cena, referencie a servis
Obstaranie akrylátovej vírivky nie je najlacnejšou záležitosťou, preto je dobré si preveriť všetky možnosti. Porovnávajte predajcu, referencie, servis, dobu doručenia. Choďte sa pozrieť, nechajte si všetko vysvetliť a požiadajte o nezáväznú cenovú ponuku. Nechajte si vysvetliť, čo je v cene vírivky a čo si treba dokúpiť. Aké sú použité materiály a aké značky komponentov daná firma využíva. S kým sa následne rieši reklamácia a servis. V každom dobrom showroome Vám všetko radi vysvetlia a predvedú.

Na záver nezáväznej konzultácie by ste teda mali poznať konečnú cenu a použité materiály, prípadne všetky ďalšie informácie, ktoré potrebujete na zavedenie vírivky u vás doma.

Prečo sa teda nestavať u nás?


Tento e-shop využíva cookies a bez ich použitia nie je schopný fungovať. Nesúhlasím s požívaním cookies na tomto e-shope (zobrazí sa prázdna stránka).