Prečo si vybrať vírivku od Relax Na MAX?

11. 01. 2023, 14:29

Zaobstarávate si akrylátovú vírivku a riešite otázky typu od akej značky a aký model vybrať? Rozhodli sme sa, že vám pomôžeme s výberom. Nižšie sa pozrieme, na čo si ich pri výbere vírivky dať pozor a čo je dôležité si postrážiť.

Použité materiály
Jedným z najdôležitejších faktorov pri vírivých vaniach či vírivých bazénoch je, z čoho je vyrobená škrupina a aká je tam ovládacia a riadiaca jednotka, mozog a srdce celej vírivky.

Relax na max s.r.o. používa len tie najlepšie materiály od renomovaných výrobcov, ktorí sa venujú vývoju a výskumu v oblasti víriviek mnoho rokov. A to je všetko v základe vírivky bez ďalších príplatkov.

Americký Aristech Acrylics®

 – jeden z najlepších materiálov vôbec, ktoré možno použiť na škrupinu vane. Je nielen antibakteriálna, ale tiež veľmi kvalitná a nedochádza k jeho poškodeniu či tvorbe tzv. pľuzgierikov. Všetky ostatné komponenty je možné v prípade potreby vymeniť, ale materiál škrupiny nevymeníte.

Balboa, USA – ovládacie a riadiace jednotky Balboa, USA, patria medzi špičku v oblasti vývoja a výroby ovládacích a riadiacich systémov pre vírivé vane. Tiež záleží na rade ovládacej jednotky a ovládania, možnosť ovládať vírivku cez telefón a podobne.

V našich vírivkách už nájdete najvyššie rady riadiacich jednotiek BP ak tomu vždy zodpovedajúce ovládanie. Prípadne možnosť ovládať vírivku cez telefón cez aplikáciu Balboa. Vďaka najvyššej rade riadiacej jednotky je tiež možnosť najnižšej protizámrznej teploty, ktorú využijete predovšetkým v zime, kedy môžete vírivku dať do spacieho módu a neutratíte toľko za vyhrievanie v prípade nevyužívania, dovolenky na horách a podobne.

Počet a sila čerpadiel, regulácia tlaku masáže
Pokiaľ si chcete dopriať kvalitnú a intenzívnu masáž, je potrebné sa pozerať na počet a silu čerpadiel. Od toho sa tiež odvíja počet trysiek, samozrejme nerezových. Pokiaľ máte jedno slabé čerpadlo a mnoho trysiek, tak nedocielite kvalitné masáže. Pokiaľ však máte jedno čerpadlo a málo trysiek, tak nedôjde k premasírovaniu celého tela. Aj tak je potrebné pri kompletnej masáži prejsť všetky miesta vo vírivke, pretože rozloženie trysiek je vždy trochu iné a každé miesto teda namasíruje inú časť tela.

U našich víriviek používame veľmi výkonné čerpadlá (s výkonom 1,5 kW alebo 2,2 kW) a máme tiež veľký počet trysiek. Ale vždy je všetko perfektne navrhnuté, aby bolo docielené kvalitné a intenzívne masáže, teda v perfektnom pomere počtu a sily čerpadiel na počet trysiek.

Preto naše vírivky obsahujú ventily na reguláciu tlaku alebo tzv. prepúšťacie ventily (prepúšťanie intenzity masáže medzi jednotlivými miestami, napríklad využitie výkonu celého čerpadla na jedno miesto). Pri kvalitnej masáži je tiež dôležité, aby ste boli schopní si ju regulovať. U našich víriviek si môžete regulovať ako silu masáže, tak potom aj jednotlivé trysky (rotačné alebo nastavovacie môžete regulovať až úplne vypnúť). To by malo byť samozrejmosťou u každej kvalitnej vírivky.

Rám
Ďalšou dôležitou a neoddeliteľnou súčasťou je rám vírivky. Predtým boli využívané predovšetkým drevené rámy. Od toho sa už odchádza a väčšina kvalitných predajcov má už v základe rám z nerezovej nemagnetickej ocele, rovnako ako aj my. Samozrejme bez ďalších príplatkov. To opäť zaručuje dlhú životnosť danej vírivky.

Izolácia
Keďže sú akrylátové vírivky využívané celoročne vonku, je potrebné riešiť izoláciu. Pri väčšine našich víriviek máme v základe bez ďalšieho príplatku plné plastové odizolované dno s dodatočnou izoláciou a nástrekom PUR penou na vani.

Ešte tu je možnosť využitia nadštandardnej ARCTIC izolácie (Save Energy System), kedy sú dodatočne zateplené, odizolované a odhlučnené bočnice. Vďaka tomu dochádza k veľkej úspore el. Energia pri využívaní v zimných mesiacoch v exteriéri. Jedná sa o tzv. TRIPPLE isolation – kedy je zateplené dno, celá vaňa aj boky vírivky. Vrch vírivky je krytý termokrytom.

Showroom
Pre výber samotný je dobré sa prísť na vírivky pozrieť, aby ste videli na vlastné oči samotné spracovanie víriviek. Väčšina dobrých predajcov Vám nechá nahliadnuť aj dovnútra vírivky alebo si vyskúšať vírivku aspoň na sucho. Túto možnosť u nás samozrejme máte a radi Vám všetko na showroome vysvetlíme, predvedieme a zodpovieme všetky otázky.

Dostupnosť vírivky
Ďalším dôležitým faktorom je aj dostupnosť danej vírivky. Kvalitné a renomované firmy predávajú vírivky, ktoré majú na sklade. Mnoho firiem najviac naskladňuje od novembra po február, ale samozrejme potom aj po celý rok, aby boli pripravení na sezónu. Tak to máme aj my.

Vždy zašleme na email kompletnú cenovú ponuku, kde je všetko vyčíslené (vrátane prípadnej dopravy a inštalácie, uvedenia do prevádzky) a aké vírivky v akých farbách sú skladom. Samozrejme zasielame v prílohe aj tzv. Technickú pripravenosť, ktorú si však môžete aj stiahnuť u každej vírivky v sekcii Na stiahnutie. Danú vírivku si vyberiete a my Vám ju dáme do rezervácie. Akonáhle dáte znamenie, dohodne sa termín inštalácie a vírivka sa príde nainštalovať.

Niekto je rád pripravený a chce mať možnosť čo najväčšieho výberu, tak si vírivku zarezervuje s dostatočným predstihom pred inštaláciou a samotná inštalácia môže byť aj o niekoľko týždňov neskôr, keď budú hotové všetky prípravné práce.

Alebo sú zákazníci, ktorí nechcú čakať dlhé týždne na naskladnenie vírivky (niekedy tiež dochádza k veľkému oneskoreniu, alebo tiež nedôjde k naskladneniu vôbec a potom je ponúkaná iná alternatíva a pod.). Kto je pripravený, môže mať vírivku pri sebe na záhrade v priebehu niekoľkých dní.

Servis a dostupnosť náhradných dielov
Každá dobrá firma by mala zabezpečovať dopravu a inštaláciu vírivky. Samotná inštalácia nie je najjednoduchšia a zaberie čas. V daný deň sa príde s vírivkou, umiestni sa na miesto (za pomoci ľudí či žeriava), oddekluje sa a zapojí sa kábel do riadiacej jednotky. Následne sa vykoná nastavenie riadiacej jednotky. Potom sa vírivka napustí, spustí a predvedie všetky ovládanie. Tak to robíme my. Odchádzame, až keď je všetko prekontrolované a funkčné.

Samozrejmosťou je aj záručný aj pozáručný servis vrátane dostupnosti náhradných dielov ako počas záruky, tak aj po jej skončení. Pre žiadneho dobrého predajcu by toto nemal byť problém, všetko by malo byť skladom av prípade potreby ihneď expedované alebo vymenené.

Meno a referencie danej firmy, realizácia
Ďalším dôležitým faktorom pre výber vírivky je meno a referencie danej firmy. Je dobré tzv. „prejsť internet“ a pozrieť sa ako na ich stánky, tak aj na recenzie na viacerých portáloch. Je veľmi dôležité zistiť ako o firme, tak aj o vírivkách, použitých materiáloch, dostupnosti a všetkého ostatného, ​​čo najviac informácií.

Ďalšou skvelou alternatívou je Facebook, kde sa môžete pozrieť, či má daná firma stránku aj tam. Naša firma Relax na max s.r.o. dáva veľké množstvo fotiek z realizácií u našich zákazníkov aj na Facebookové stránky. Môžete tak vidieť nielen všetky farebné prevedenia v reáli, ale nechať sa aj inšpirovať okolím a umiestnením vírivky. Nájdete tam najnovšie inštalácie a uvidíte, že nezaháľame.

Reálne fotky sú dôkazom toho, že firma naozaj inštaluje a nemá iba profi fotky z ateliéru alebo zo zahraničia z inštalácií iných firiem.

Cena
Dôležitým faktorom pri výbere akrylátovej vírivky je aj cena. Je ale potrebné rozoznať, či platíte za kvalitu, alebo je už cena závislá od profitu danej firmy, počtu showroomov a počtu zamestnancov. To všetko je zahrnuté v cene vírivky. Nie vždy je to najdrahšie najlepšie.

Preto je veľmi dôležité dávať pozor na použité materiály, meno a referencie firmy, servis, záruky. Preto dôrazne odporúčame zájsť sa pozrieť priamo do showroomu, na všetko sa opýtať. U nás vždy zodpovieme všetky otázky a poradíme s výberom ako vonkajšie vírivky pre celoročné používanie v exteriéri, tak vírivky do vášho súkromného Wellness & SPA.


Tento e-shop využíva cookies a bez ich použitia nie je schopný fungovať. Nesúhlasím s požívaním cookies na tomto e-shope (zobrazí sa prázdna stránka).